Σχέδιο & Κατασκευή Υποδημάτων

Το Τμήμα Σχεδίου Υποδημάτων, έχει σκοπό να προετοιμάσει επαγγελματίες σχεδιαστές αλλά και ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν τις βασικές αρχές σχεδίου και κατασκευής χειροποίητων υποδημάτων.

Στη διάρκεια των σπουδών ο μαθητής εξειδικεύεται στον τεχνικό σχεδιασμό υποδήματος και παράλληλα αποκτά βασικές γνώσεις γύρω από την κατασκευή οι οποίες αποτελούν απαραίτητο συμπλήρωμα και εφόδιο για τον μελλοντικό σχεδιαστή. Στην αρχή των σπουδών του ο μαθητής εξοικειώνεται με την ανατομία του ποδιού και του καλαποδιού καθώς και τις αρχές του δημιουργικού σχεδιασμού υποδημάτων ώστε να μπορεί να αποτυπώσει τις ιδέες του στο χαρτί. Στη συνέχεια και καθόλη την διάρκεια των σπουδών του θα διδαχθεί και θα εξασκηθεί στον τεχνικό σχεδιασμό υποδήματος, δηλαδή την δημιουργία των στάμπων (πατρόν) σε όλους τους τύπους υποδήματος ξεκινώντας από την απλή γόβα και συνεχίζοντας σε ποιο σύνθετες μορφές όπως τα δετά αντρικά και γυναικεία, την μπότα, το αθλητικό και το παιδικό υπόδημα.

Παράλληλα με τον τεχνικό σχεδιασμό, θα ασχοληθεί με επιμέρους τεχνικές κατασκευής που αφορούν την καλή εφαρμογή ενός σχεδίου στο πόδι σε επιλεγμένους βασικούς τύπους υποδήματος και θα έρθει σε επαφή με εξωτερικούς συνεργάτες (γαζωτές, βιοτεχνίες κατασκευής, προμηθευτές κοκ) οι οποίοι υποστηρίζουν τον σχεδιαστή στην κατασκευή των μοντέλων.

Διάρκεια Σπουδών: 2 διδακτικά έτη Οκτώβριος - Ιούνιος (1 τρίωρο / εβδομάδα  35 τρίωρα / έτος)

Το Τμήμα Κατασκευής Υποδημάτων έχει σκοπό να προετοιμάσει επαγγελματίες μηχανικούς υποδημάτων αλλά και να εκπαιδεύσει ανθρώπους στην τέχνη της υποδηματοποιίας.

 

Στο τμήμα αυτό, ο σπουδαστής θα εξειδικευτεί στην κατασκευή χειροποίητου υποδήματος και θα γνωρίσει τις μεθόδους βιοτεχνικής παραγωγής.

 

Θα ξεκινήσουμε από την εξοικείωση με τις γαζωτικές μηχανές δέρματος και άλλες μηχανές υποδηματοποιίας και στη συνέχεια θα περάσουμε στην γνωριμία με τις επιμέρους τεχνικές κατασκευής χειροποίητου υποδήματος.

 

Αφού ο σπουδαστής εξοικειωθεί με τις τεχνικές, τη χρήση εργαλείων και μηχανών θα ξεκινήσει την πορεία του στην κατασκευή χειροποίητων υποδημάτων, επάνω σε έτοιμα σχέδια, καλύπτοντας όλους τους τύπους υποδήματος, από την απλή γόβα μέχρι και πιο σύνθετες μορφές όπως τα δετά αντρικά και γυναικεία (oxford, derby), την μπότα και τα μποτάκια, το αθλητικό και το παιδικό υπόδημα.

 

Στο τέλος του 2ου έτους των σπουδών, και σε συνεργασία με βιοτεχνία υποδημάτων, ο σπουδαστής θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και βιοτεχνικές μεθόδους κατασεκυής και να κάνει πρακτική εξάσκηση στη χρήση των μηχανών μιας βιοτεχνίας.

Διάρκεια Σπουδών: 2 διδακτικά έτη Οκτώβριος - Ιούνιος (1 τρίωρο / εβδομάδα  35 τρίωρα / έτος)

To τμήμα Brand Building και Δημιουργία Portfolio έχει σκοπό να βοηθήσει το σπουδαστή να ανακαλύψει τη σχεδιαστική του ταυτότητα και να στήσει ένα επιτυχημένο brand με το οποίο θα ξεκινήσει την καριέρα του στο χώρο του σχεδίου υποδημάτων.

Μέσα από μία σειρά ασκήσεων έμπνευσης και δημιουργικού σχεδιασμού, ο σπουδαστής θα σχεδιάσει την πρώτη του κολεξιόν, παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο Portfolio ενώ ταυτόχρονα θα αποκτήσει τις απαιτούμενες γνώσεις που απαιτούνται για να προσεγγίσει ένας νέος σχεδιαστής την αγορά.

Τι θα διδαχθείτε:

 • Δημιουργικό σχέδιο - σχέδιο μόδας υποδήματος - μελέτη τάσεων μόδας

 • Ασκήσεις έμπνευσης: Στήσιμο mood board – inspiration board, φιγουρίνια μόδας, συλλογή υλικών (material board)

 • Σχεδιασμός & Οργάνωση Collection: Επιλογή των σχεδίων που θα στοιχειοθετήσουν τη συλλογή – Δημιουργία portfolio 

 • Τεχνικό σχέδιο – Στάμπα, κατασκευή δειγμάτων

 • Πως σχεδιάζω ένα επιτυχημένο Brand: Φιλοσοφία, ιδανικός πελάτης, κανάλια διάθεσης, πως θα επιλέξω το λογότυπο μου, εικαστικό κοκ 

 • Marketing: Στάδια marketing plan, digital marketing, social media marketing

 • Business Plan: Οργάνωση Παραγωγής & Διάθεσης, επαφή με προτεινόμενους συνεργάτες (βιοτεχνίες, φωτογράφους, γραφίστα, κα)

 • Επικοινωνιακό πλάνο: Πλάνο για το πως θα επικοινωνήσω το brand μου στον τελικό πελάτη

Διάρκεια Σπουδών: 1 διδακτικό έτος Οκτώβριος - Ιούνιος (1 τρίωρο / εβδομάδα  35 τρίωρα)

* προυποθέτει την ολοκλήρωση των πρώτων 2 ετών στο σχέδιο υποδημάτων 

Καθ'ολη τη διάρκεια της χρονιάς ο σπουδαστής θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει σε εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκδρομές γύρω από το αντικείμενο όπως ενδεικτικά:

 • Επίσκεψη στην διεθνή έκθεση υλικών Linea Pelle στο Μιλάνο

 • Επίσκεψη στην διεθνή έκθεση τσάντας Mipel στο Μιλάνο

 • Επίσκεψη & ξενάγηση σε βυρσοδεψείο

 • Επίσκεψη & ξενάγηση σε προμηεθυτές δέρματος και υλικών

 • Επίσκεψη σε μονάδα κατασκευής καλαποδιών

 • Επίσκεψη σε εργοστάσιο κατασκευής τακουνιών & σολών

 • Επίσκεψη σε εργοστάσιο κατασκευής υποδημάτων

Στείλτε μας το μήνυμά σας

Δεληγιάννη 6 & Σπύρου Τρικούπη στα Εξάρχεια, 210 88 19 784 - 6953 088 538, info@askardamykti.com