top of page

ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ - ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Σύγχρονες τεχνικές κατασκευής λυόμενων κτισμάτων με σύνθετη ξυλεία


Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να αποκτίσουν γνώσεις γύρω από την κατασκευή λυόμενων κτισμάτων με OSB. Απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όπως αρχιτέκτονες, μηχανικούς και κατασκευαστές που επιθυμούν να εξοικειωθούν με μία νέα τεχνική κατασκευής ή και σε ιδιώτες που πιθανόν να επιθυμούν να συμμετέχουν στην κατασκευή του δικού τους ξύλινου σπιτιού. 


Στο σεμινάριο θα κατασκευάσουμε ένα ξύλινο σπίτι (με σύνθετη ξυλεία). Μαζί, κάτω από τη στέγη του Ασκαρδαμυκτί, θα βάλουμε κάτω κατόψεις, θα μελετήσουμε, θα μετρήσουμε, θα χαράξουμε, θα υψώσουμε τοίχους, τοίχους με πόρτες και παράθυρα. Θα ορθώσουμε στέγη και αν μας πάρει ο χρόνος σκάλες και πατάρι. Και στο τέλος θα έχουμε φτιάξει όλοι μαζί ένα σπίτι. Το πρώτο μας ξύλινο σπίτι.

shutterstock_2163138395.jpg

ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ - ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΜΕ ΣΥΝΘΕΤΗ ΞΥΛΕΙΑ

Η Φιλοσοφία μας

Αυτάρκεια: η ικανότητα να καλύπτεις τις ανάγκες σου με τις δικές σου δυνάμεις, απαλλαγμένος κατά το δυνατό από κάθε εξωτερική παθογένεια, μομφή ή και υποστήριξη.

Η αυτάρκεια δεν είναι μόνο η ικανότητα επιβίωσης, αλλά και η ανεξαρτησία στη λήψη αποφάσεων και οι επιλογές ζωής. Είναι η επίδειξη ευθύνης για τη δική σου ζωή και την διαμόρφωση ενός μοναδικού τρόπου διαβίωσης.


Γνώση: Η γνώση είναι ο πυλώνας της αυτάρκειας. Η συμμετοχή στην εκπαιδευτική κοινότητα του Ασκαρδαμυκτί θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την απόκτηση επαρκούς γνώσης για να κτίσεις το σπίτι σου, το χώρο που θα φιλοξενήσει τη μοναδικότητά σου με έναν πιο βιώσιμο τρόπο.


Πράξη: Όντως, στο σεμινάριο θα κατασκευάσουμε ένα ξύλινο σπίτι (με σύνθετη ξυλεία). Μαζί, κάτω από τη στέγη του Ασκαρδαμυκτί, θα βάλουμε κάτω κατόψεις, θα μελετήσουμε, θα μετρήσουμε, θα χαράξουμε, θα υψώσουμε τοίχους, τοίχους με πόρτες και παράθυρα. Θα ορθώσουμε στέγη, σκάλα και πατάρι.

Και στο τέλος θα έχουμε φτιάξει όλοι μαζί ένα σπίτι. Το πρώτο μας ξύλινο σπίτι.


* αν αναρωτιέστε που θα χωρέσει μέσα σε μία σχολή ένα σπίτι 30m2 να υπενθυμίζουμε σε αυτό το σημείο ότι ο χώρος της σχολής είναι 1500m2 με άπλετους ελεύθερους χώρους δημιουργίας.

shutterstock_2163138395.jpg
shutterstock_2163138395.jpg

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναλυτικά το σεμινάριο περιλαμβάνει

 • Πολεοδομικά στοιχεία: Διαδικασίες αδειοδότησης κατασκευής. Πότε απαιτείται άδεια και πότε όχι. Προδιαγραφές άρτιου οικοδομήσιμου οικοπέδου. Κόστη που προκύπτουν. Προδιαγραφές βάσης στήριξης

 • Σύγχρονες τεχνικές εναλλακτικών τρόπων δόμησης προκατασκευασμένων σπιτιών με σύνθετη ξυλεία.

 • Γνωριμία με τα υλικά, τα εργαλεία και τα μηχανήματα.

 • Κατανόηση τεχνικών σχεδίων: ορθές προβολές και κατασκευαστικές τομές.

 • Οργάνωση πλάνου κατασκευής

 • Κατασκευή επιμέρους στοιχείων: τοιχοποιία, κουφώματα, στέγη, κοκ

 • Τελική συναρμολόγηση και τοποθέτηση κουφωμάτων.

 • Επίδειξη τοποθέτησης εξωτερικής θερμομόνωσης και πετσώματος στέγης και τοιχοποιίας

 • Επεξήγηση διαδικασίας αποσυναρμολόγησης και μεταφοράς.

 • Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα πάρουν αντίγραφο των τεχνικών σχεδίων, λίστα υλικών, εργαλείων και προμηθευτών

 • Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Προδιαγραφές Κατασκευής

Η κατασκευή που θα δουλέψουμε στο σεμινάριο αφορά ένα κτίσμα μικρής κατοικίας επιφάνειας περίπου 30 m2 με πατάρι και δίρριχτη στέγη. Η κατασκευή θα γίνει με σύνθετη ξυλεία κόντρα πλακέ για το σκελετό του κτιρίου και πλάκες με προσανατολισμένα ξυλοτεμαχίδια (osb - Oriented strand board)


Πλεονεκτήματα κατασκευής λυόμενων σπιτιών με osb

 • Οι κατασκευές αυτές δεν απαιτούν εξειδικευμένο βαρύ εξοπλισμό και προσφέρουν ταχύτητα και ευκολία χειρισμού και κατασκευής

 • Ευκολία στη μεταφορά. (και του υλικού αλλά και των έτοιμων σετ κατοικιών χωρίς την απαίτηση βαρέων οχημάτων)

 • Δυνατότητα κατασκευής ακόμα και μεγάλων κτισμάτων με 1 ή 2 ορόφους

 • Είναι ανθεκτικά στη φωτιά, ειδικά σε σύγκριση με κλασικά ξύλινα κτίρια.

 • Ανθεκτικά στην υγρασία οπότε απλοποιείται η διαδικασία της μόνωσης

 • Τα εν λόγω κτίρια κατοικιών είναι πολύ φθηνότερα από τα αντίστοιχά τους από πέτρα ή τούβλα.

 • Οι εν λόγω κατασκευές μπορούν να έχουν οποιαδήποτε διάταξη και στυλ διακόσμησης

 • Λόγω χαμηλού βάρους κατασκευής δεν απαιτείται πολύ ισχυρή θεμελίωση

shutterstock_1715175667.jpg

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
54 ώρες - 18 τρίωρα μαθήματα
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1 τρίωρο μάθημα ανά εβδομάδα

Τετάρτη 18:00-21:00 - Έναρξη από 9/10

ΔΙΔΑΚΤΡΑ & ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

690€

3 μηνιαίες δόσεις των 230€ - η πρώτη δόση καταβάλλεται ως προκαταβολή για την κράτηση της θέσης. * Το σύνολο ή το υπόλοιπο των διδάκτρων μπορεί να καταβληθεί σε περισσότερες άτοκες δόσεις με χρήση πιστωτικής κάρτας στη γραμματεία της σχολής

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

Η σχολή παρέχει όλα τα βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται στο μάθημα καθώς και τα βασικά μηχανήματα και εργαλεία. Ο σπουδαστής καλείται να προμηθευτεί ένα προσωπικό σετ μέσων ατομικής προστασίας για το οποίο δίνεται λίστα από το δάσκαλο στα πρώτα μαθήματα

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΚΟΥΚΛΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Οκτώβριος 2024

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ

Η κράτηση της θέσης μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά με πληρωμή με κάρτα είτε στη γραμματεία της σχολής με τους διαθέσιμους τρόπους πληρωμής (μετρητά, κάρτα, κατάθεση σε τράπεζα, άτοκες δόσεις με χρήση πιστωτικής)

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Με το πέρας των μαθημάτων χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. Προΰπόθεση η παρακολούθηση τουλάχιστον του 80% της προβλεπόμενης διάρκειας του προγράμματος και η πλήρης εξόφληση του συνολικού ποσού των διδάκτρων

Anchor 2
bottom of page