ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΚΥΚΛΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΥΦΑΝΤΙΚΗΣ & TEXTILE ARTS

ΤΣΑΚΩΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΙΚΗ (ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΡΓΑΛΕΙΟΣ)

Σε ποιους απευθύνεται 

Το τμήμα απευθύνεται τόσο σε άτομα χωρίς προηγούμενη εμπειρία όσο και σε άτομα που ασχολούνται με την υφαντική και επιθυμούν να γνωρίσουν τη συγκεκριμένη τεχνική με την οποία παράγουμε κρουστά υφάσματα.

IMG_20190107_224610-01.jpeg

Περιεχόμενο Μαθήματος

Η τεχνική της τσακώνικης υφαντικής δουλεύεται σε κάθετο αργαλειό του οποίου το μέγεθος εξαρτάται από τον τύπο του έργου. Συνήθως δουλεύεται με φυσικά νήματα και με αυτόν τον τρόπο παραγονται έργα όπως κιλίμια, ταγάρια και άλλα αντικείμενα. Στο τμήμα διδάσκονται τρόποι σχεδιασμού και ύφανσης

Ξεκινάμε από απλά γεωμετρικά σχέδια (ριγέ, καρώ κλπ), περνάμε σε σύνθετα γεωμετρικά μοτίβα και τέλος σε ελευθερο σχεδιασμό. ​

Η σχολή παρέχει όλα τα υλικά και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο μάθημα. Στο τέλος του κύκλου, δίνεται λίστα υλικών, εργαλείων και προμηθευτών καθώς και χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης αυτοτελούς κύκλου μαθημάτων με θέμα «τεχνικές τσακώνικης υφαντικής»

Διάρκεια: 45ώρες +

Τρόπος διεξαγωγής: 1 τρίωρη συνάντηση ανά εβδομάδα 

ΦΥΣΙΚΕΣ ΒΑΦΕΣ ΝΗΜΑΤΩΝ

Σε ποιους απευθύνεται 

Ο κύκλος μαθημάτων φυσικές βαφές νημάτων απευθύνεται σε άτομα που ασχλούντα με την υφαντική ή την πλεκτική τέχνη και θέλουν να μάθουν φυσικούς τρόπους βαφής νημάτων. 

shutterstock_485789269.jpg

Περιεχόμενο Μαθήματος

Στο τμήμα γίνεται γνωριμία με τα υλικά βαφής (φυσικά υλικά με χρωστικές ουσίες όπως μπαχάρια, βότανα, φυτά κα) καθώς και με τα διαλυτικά μέσα εμβάπτισης. 

Γνωρίζουμε τις ποιότητες μαλλιού και τις διαδικασίες βαφής ανάλογα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Βάφουμε διάφορα νήματα και δημιουργούμε το δικό μας χρωματολόγιο

​Η σχολή παρέχει όλα τα υλικά και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο μάθημα. Στο τέλος του κύκλου, δίνεται λίστα υλικών, εργαλείων και προμηθευτών καθώς και χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης αυτοτελούς κύκλου μαθημάτων με θέμα «φυσικές βαφές νημάτων»

Διάρκεια: 12 ώρες 

ΚΟΜΠΟΔΕΤΙΚΗ

Σε ποιους απευθύνεται 

O κύκλος μαθημάτων κομποδετικής απευθύνεται σε άτομα χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο αντικείμενο

Weaving Pattern

Περιεχόμενο Μαθήματος

Στο τμήμα διδάσκεται η τέχνη της κομποδετικής και η κατασκευή χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων με βασικό υλικό το σχοινί και την τεχνική των κόμπων. Παράλληλα διδάσκεται και η τεχνική της κομποδετικής σε μικρή κλίμακα στην κατασκευή κοσμημάτων (μακραμέ)

Η σχολή παρέχει όλα τα υλικά και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο μάθημα. Στο τέλος του κύκλου, δίνεται λίστα υλικών, εργαλείων και προμηθευτών καθώς και χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης αυτοτελούς κύκλου μαθημάτων με θέμα «κατασκευή λύρας»

Διάρκεια: 48 ώρες

ΥΦΑΝΤΟΙ ΙΜΑΝΤΕΣ (TABLET WEAVING)

Σε ποιους απευθύνεται 

Ο κύκλος μαθημάτων απευθύνεται τόσο σε άτομα χωρίς προηγούμενη εμπειρία όσο και σε άτομα που ασχολούνται με την υφαντική και επιθυμούν να γνωρίσουν τη συγκεκριμένη τεχνική με την οποία παράγουμε ιφαντούς ιμάντες, τρέσες, ζώνες λουριά κα

shutterstock_1417894262.jpg

Περιεχόμενο Μαθήματος

Στο τμήμα διδάσκονται δυο τεχνικές ύφανσης ιμάντων. Η τεχνική του band weaving με χτένια για πιο απλά σχέδια και η τεχνική tablet weaving με κάρτες φαντικής για πιο σύνθετα μοτίβα.

Θα διδαχθεί η ύφανση και σε ειδικό αργαλειό για ιμάντες αλλά και ελευθερη ύφανση με αυτοσχέδιες διατάξεις

Ο κάθε συμμετέχον δουλεύει σε ξεχωριστό αργαλειό τα δικά του έργα τα οποία και παίρνει μαζί του μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων.

Η σχολή παρέχει όλα τα υλικά και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο μάθημα. Στο τέλος του κύκλου, δίνεται λίστα υλικών, εργαλείων και προμηθευτών καθώς και χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης αυτοτελούς κύκλου μαθημάτων με θέμα «υφαντοί ιμάντες»

Διάρκεια: 24 ώρες +

Τρόπος διεξαγωγής: 1 τρίωρη συνάντηση ανά εβδομάδα 

ΣΧΕΔΙΟ ΥΦΑΣΜΑΤΟΣ

Σε ποιους απευθύνεται 

Ο κύκλος μαθημάτων απευθύνεται τόσο σε σχεδιαστές ρούχου, διακοσμητές, σχεδιαστές κοκ όσο και σε άτομα χωρίς κάποια σχέση με το αντικείμενο που θέλουν να γνωρίσουν παραδοσιακές & σύγχρονες τεχνικές σχεδιασμού υφασμάτων.

Scarf

Περιεχόμενο Μαθήματος

Στο τμήμα θα διδαχθεί η μελέτη σχεδιασμού υφάσματος με διάφορες τεχνικές. Τεχνικές μπατίκ , βαφή υφάσματος απλή με τεχνικές απομόνωσης, μαρμαρογραφία, τεχνική των αλάτων.  τέχνη του σταμπωτού, τυπογραφική (εισαγωγή στη χαρακτική) κοκ​

Η σχολή παρέχει όλα τα υλικά και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο μάθημα. Στο τέλος του κύκλου, δίνεται λίστα υλικών, εργαλείων και προμηθευτών καθώς και χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης αυτοτελούς κύκλου μαθημάτων με θέμα «Σχέδιο Υφάσματος»

Διάρκεια: 48 ώρες