Οι ένοχοι

Δέσποινα Μαλλή

Πολυτεχνίτισσα, δερματοτέχνης, marketing, επικοινωνία...  read her bio

Γιώργος Μπασιάς

Οργανοποιός, οργανοπαίκτης...

read his bio

Γιώργος Μαλλής

Σχεδιαστής Υποδημάτων...

read his bio

Οι συνένοχοι

Κώστας Γεωργουλάκης

Ξυλουργός και ξυλογλύπτης

Ξυλουργός και ξυλογλύπτης 3ης γενιάς με γνώσεις Βυζαντινής ξυλογλυπτικής εκκλησιαστικών επίπλων, συντήρησης & αναπαλαίωσης αντικών, ξυλοτόρνευσης και πολυετή εμπειρία τόσο στο χώρο σχεδιασμού, κατασκευής και αναπαλαίωσης επίπλων γενικής χρήσης αλλά και εκκλησιαστικών επίπλων. Σήμερα εργάζεται σε εργοστάσιο επίπλων καθώς και ως δάσκαλος αναπαλαίωσης επίπλου και ξυλοτόρνευσης στο Ασκαρδαμυκτί

Ηλίας Κόντας 

Ξυλουργός

Ο Ηλίας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Ναυτιλιακές Σπουδές στο Παν. Πειραιώς και εξειδικεύτηκε στον τομέα των Logistics. Εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος καθώς και ως Logistics Manager αλλά τελικά τον κέρδισαν τα Ξυλουργικά όπου και συνεχίζει οικογενειακή επιχείρηση τα τελευταία 10 χρόνια. 

Νικόλαος Λημνιώτης

Ξυλουργός / Ξυλογλύπτης

Ο Νικόλαος Λημνιώτης γεννήθηκε στη Δράμα το 1968.

Τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια εργάζεται ως ξυλουργός και ξυλόγλυπτης. Διατηρεί εργαστήρι καλλιτεχνικών εφαρμογών,  ξυλουργικής καθώς και κατασκευής παραδοσιακού οργάνου-σαντούρι στον Ασώματο Λέσβου.

Συνεργάστηκε  με παραδοσιακούς  καλλιτέχνες στην Αθήνα και  στη Λέσβο.

Παραδίδει μαθήματα ξυλογλυπτικής και χαλκογραφίας σε παιδιά κι ενήλικες από το 2004 στο εργαστήριο του στη Λέσβο καθώς πλέον και στο εργαστήρι ελευθέρων σπουδών Ασκαρδαμυκτί.

Για τη δουλειά του έγραψε η εφημερίδα «Εμπρός» στις 6 Απριλίου 2011 και 30 Απριλίου 2011. Είναι μέλος της Εικαστικής Παρέμβασης κι έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις.

Βασιλική Μαλλή

Σχεδιάστρια Μόδας / Τεχνολόγος Ενδύματο

Η Βασιλική Μαλλή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. 

Σπόυδασε Χημικός Μηχανικός στο ΕΜΠ κι έκανε μεταπτυχιακό στη σχολή Ναυπηγών. Οι καλλιτεχνικές της ανησυχίες όμως σύντομα την οδήγησαν στο χώρο της τέχνης και ειδικότερα του σχεδίου μόδας αλλά και τη σχολή ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΣ - ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΜΟΔΑΣ στο ΔΙΕΚ Γαλατσίου. Παράλληλα είναι ιδρυτικό μέλος του μουσικού συγκροτήματος Dontknowhat Project. Σήμερα, ταυτόχρονα με τις λοιπές της καλλιτεχνικές δραστηριότητες η Βασιλική διδάσκει τα τμήματα Πατρόν-Ραπτική, Σχέδιο Μόδας & κατασκευής εσπαντρίγιας στο εργαστήρι Ασκαρδαμυκτί. 

Θοδωρής Μιχόπουλος

Τμήμα Δερματοτεχνίας

Ο Θεόδωρος Μιχόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα μαζί με άλλα γαϊδουράκια τον Μάϊο του 1977. Όταν μεγάλωσε, σπούδασε Οικονομικά στην Γηραιά Αλβιώνα, και στη συνέχεια θήτευσε για 13 συναπτά έτη στον Τραπεζικό κλάδο, διάστημα κατά το οποίο μπόρεσε να αναπτύξει όλες του τις δεξιότητες τόσο εντός όσο και εκτός του εργασιακού του περιβάλλοντος. Η ζωή τα έφερε έτσι, και όταν έκλεινε αυτός ο κύκλος άνοιξε το Ασκαρδαμυκτί στο οποίο πρώτα σπούδασε και πλέον διδάσκει σχέδιο και κατασκευή δερμάτινης τσάντας.

Ελισάβετ Ροδοπούλου

Υφαντική

Η Ελισάβετ Ροδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Άργος, ωστόση, δηλώνει πολίτης του κόσμου μιας και τα τελευταία χρόνια τα έχει μοιράσει ανάμεσα στην Ελβετία, τη Γερμανία και τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα όπου εργάζεται στο Ασκαρδαμυκτί ως δασκάλα υφαντικής και δραστηριοποιείται στο χώρο της μόδας ως σχεδιάστρια τσάντας και αξεσουάρ. 3η γενιά υφάντρα από οικογένεια με πλούσια παράδοση στην υφαντική τέχνη, η οποία συνεχίζει μέχρι σήμερα να στηρίζει την παράδοση τα παραδοσιακά τσακώνικα υφαντά www.tsakonikaifanta.gr με έδρα τον Τυρό Κυνουρίας. Σπούδασε Τεχνικός επισκευής και συντήρησης Ιστορικών και Παραδοσιακών Κτιρίων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διακόσμησης, αναπαλαίωσης αντικειμένων και χρωματολογιας. Μέλος του καλλιτεχνικού εργαστηρίου στο Πανεπιστημιο της Γενεύης και στην "μικρή ομάδα τέχνης" Freiburg University Γερμανία. Συμμετοχή σε ημερίδες για δράσεις της πολιτιστικής κληρονομιάς

Λύσανδρος Σπετσιέρης

Σκηνοθέτης / Ηθοποιός

Ο Λύσανδρος Σπετσιέρης σπούδασε στην Δραματική Σχολή Αγίας Βαρβάρας Ιάκωβου Καμπανέλη, και αποφοίτησε από τη δραματική σχολή Μοντέρνοι καιροί το 2007 όπου και συνέχισε την εκπαίδευσή του παίζοντας πια δίπλα στην ομάδα Άσκηση υπό την διδασκαλία και σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη. 

Το 2010 ιδρυσε μαζί με ηθοποιούς εικαστικούς και μουσικούς την ομάδα τέχνης Θέατρο του Πανικού, τώρα συνεργάζεται με την ομάδα Fabrica Athens ως σκηνοθέτης αλλά εργάζεται στο θέατρο και ως ηθοποιός.

Έχει σκηνοθετήσει τις Παραστασεις Villa Utopia, Hamlet-οι Νεκροθάφτες, Ο θάνατος του ΆντονέλοFando y Lis και άλλες.  

Μάνος Συμεωνάκης

τμήμα μεταξοτυπίας

Ο Μάνος Συμεωνάκης γεννήθηκε στη Αθήνα, μεγάλωσε στη Λιβύη / Σ. Αραβία/ Ιταλία/ Ελλάδα. Ιταλικής παιδείας. Το πάθος του για την τυπογραφία τον ταξιδεύει για περισσότερα από 25 χρόνια σε όλες της τις όχθες... Εφαρμογές ημερησίου Τύπου, Γελοιογραφία, Χαρακτική, Μεταξοτυπία. Με ένα φάσμα ενασχόλησης που ξεκινάει από το απόλυτο τίποτα και την εφεύρεση αυτοσχέδιων τυπογραφικών λύσεων, μέχρι τα πιο εξειδικευμένα εργαλεία υψηλής τεχνολογίας... ο Μάνος θα τυπώσει!.. κι αυτό ακριβώς σας καλεί να πράξετε κι εσείς ξεκινώντας το ταξίδι σας από τις όχθες του Ασκαρδαμυκτί! • Ενδεικτικά, εργασίες του έχουν εμφανιστεί: International New York Times, Guardian, BBC, CNN, Bloomberg, Corriere della Sera, Helsingin Sanomat, Arte.tv, Καθημερινή, Ελευθεροτυπία, Αυγή κ.α. • European Newspaper Awards 2008 • Steirischer Herbst 2012 • Χαρακτικά του ζητήθηκαν από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, παραδόθηκαν και αποτελούν μέρος της μόνιμης συλλογής του.

Φωτεινή Τσάκαλη

Δερματοτέχνης - Γραφίστρια

Η Φωτεινή Τσάκαλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε διακόσμηση εσωτερικών χώρων και γραφιστική ενώ εργάστηκε κατά κύριο λόγο σε διαφημιστικές εταιρείες και ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ανήσυχο πνεύμα αναζητώντας πάντα διεξόδους που θα της επέτρεπαν να δημιουργεί με ποικίλους τρόπους. Σε μια τέτοια στιγμή αναζήτησης ανακάλυψε την τέχνη της δερματοτεχνίας και το Ασκαρδαμυκτί που την έσπρωξε σε νέες εμπειρίες … Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Σχεδίου και Κατασκευής Δερμάτινης Τσάντας & Αξεσουάρ, ξεκίνησε να διδάσκει στο Ασκαρδαμυκτί χειροποίητο πορτοφόλι, σχέδιο και κατασκευή τσάντας.

Ελένη Τσετσέκου

Συντηρήτρια Έρων Τέχνης / Βιβλιοδέτης

Η Ελένη Τσετσέκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η αγάπη της για τα βιβλία την οδήγησε στο να αρχίσει να φτιάχνει τα δικά της.  Ασχολήθηκε με τη συντήρηση έργων τέχνης όπου ήρθε σε πρώτη επαφή με τη συντήρηση βιβλίων και τις βασικές τεχνικές βιβλιοδεσίας. Παρακολούθησε μαθήματα βιβλιοδεσίας στη σχολή Καλών Τεχνών της Βαρσοβίας. Έχει κάνει μαθήματα ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου, κατασκευής κοσμήματος και ραπτικής. Σήμερα η Ελένη διδάσκει το τμήμα βιβλιοδεσίας του εργαστηρίου Ασκαρδαμυκτί ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες.

Please reload

Στείλτε μας το μήνυμά σας

Δεληγιάννη 6 & Σπύρου Τρικούπη στα Εξάρχεια, 210 88 19 784 - 6953 088 538, info@askardamykti.com