Διήμερο Workshop Δερμάτινη Παντόφλα

Χειροποίητη δερμάτινη καλοκαιρινή παντόφλα...στα μέτρα σου

Στο σεμινάριο θα διδαχθεί η τεχνική κατασκευής δερμάτινου πέδιλου τύπου παντόφλα με πέτσινο πάτο και αντιολισθηρή σόλα. Στο σεμινάριο θα χρησιμοποιηθούν εργαλεία χειρός. Από την αρχική διαστασιολόγηση βάσει μετρήσεων στο πόδι, την επεξεργασία των δερμάτων (κοπή, βαφή, φινίρισμα) μέχρι την τελική συναρμολόγηση με κολλήσεις και χειροραφή.

Τι περιλαμβάνει το Workshop

Θεωρητικό μέρος

Α ύλες & εργαλεία υποδηματοποιίας: Στο θεωρητικό μέρος του προγράμματος θα παρουσιαστούν οι πρώτες ύλες (τύποι δερμάτων, βαφές, σόλες, κόλλες κοκ) που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή σανδαλιού. 

Ανατομία του ποδιού: θα μιλήσουμε για την ανατομία του ποδιού και σημεία που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας κατά το σχεδιασμό και θα διαστασιολογήσουμε την κάθε κατασκευή επάνω στα μέτρα του ποδιού του κάθε μαθητή. 

Εργαστηριακό μέρος

Στο σεμινάριο κάθε συμμετέχων θα κατασκευάσει ένα ζευγάρι δερμάτινη καλοκαιρινή παντόφλα με φάσα, πέτσινο πάτο και αντιολισθηρή σόλα. Θα ξεκινήσουμε από τον χειρισμό του δέρματος (σημάδεμα, κοπή, φαβή φινιρίσματα) και θα προσχωρήσουμε στην συναρμολόγηση με κολλήσεις και χειροραφή. Στο τέλος θα κατασκευάσουμε τη σόλα από αντιολισθηρό υλικό και θα ολοκληρωθούν τα μοντέλα στα μέτρα του κάθε μαθητή. 

Το πρόγραμμα του Workshop

Ημέρα & ώρα διεξαγωγής: Τετάρτη 13 & Πέμπτη 14 Ιουλίου 18:00-22:00

*Απαιτείται προκράτηση θέσης

Κόστος: 100€ 

*το ποσό δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής από πλευράς του μαθητή. 

 

Τι περιλαμβάνεται: Στο κόστος περιλαμβάνονται όλα τα υλικά και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Στους συμμετέχοντες θα σταλεί ηλεκτρονικά λίστα εργαλείων και υλικών καθώς και λίστα προμηθευτών για την περιοχή της Αττικής. Επίσης θα σταλεί ηλεκτρονικά βεβαιωση παρακολούθησης σεμιναρίου.

Στο χώρο θα υπάρχει διαθέσιμο δροσερό τσάι, καφές και κουλουράκια!!

Κλείσε τη θέση σου

Κλείσε τη θέση σου ηλεκτρονικά ή επικοινώνησε με τη γραμματεία της σχολής στο 2108819784 & info@askardamykti.com