ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΑΝΔΑΛΙΟΥ

Σε ποιους απευθύνεται 

O κύκλος μαθημάτων κατασκευής σανδαλιού απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τεχνική κατασκευής δερμάτινου πέδιλου σε βάθος έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα να την εφαρμόσουν και σε επαγγελματικό επίπεδο. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία

117122159_640145083570683_37971244538552

Περιεχόμενο Μαθήματος

Στο τμήμα θα διδαχθούν δύο διαφορετικές τεχνικές κατασκευής πέδιλου, αυτή του παραδοσιακού δερμάτινου σανδαλιού με πέτσινο πάτο και δερμάτινα λουράκια και η κατασκευή πέδιλου με επενδεδυμένο πάτο και αφρώδες υλικό για ανατομικό πάτημα και διακοσμητική χειροραφή.

Επιγραμματικά διδάσκονται:

Γνωριμία με το καλαπόδι, βασικές μετρήσεις ποδιού, το σχεδιασμό του μοντέλου στο καλαπόδι και κατασκευή του πατρόν (στάμπο). Επεξεργασία του δέρματος (κοπή, βαφή, φινίρισμα), τελική συναρμολήγηση και τοποθέτηση μεταλλικών εξαρτημάτων. Στο μάθημα γίνεται επί τω πλείστον χρήση εργαλείων χειρός.

Μετά το πέρας των μαθημάτων ο κάθε συμμετέχων θα έχει φτιάξει συνολικά 2 ζευγάρια πέδιλα. Η κατασκευή θα γινει σε καλαπόδια που παραγγέλνει η σχολή στο νούμερο που επιθυμεί ο σπουδαστής και δηλώνει κατά την εγγραφή του, τα οποία και παίρνει μαζί του μετά την ολοκήρωση του κύκλου μαθημάτων.

Παροχές Σχολής: Η σχολή παρέχει όλα τα υλικά και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο μάθημα και δεν χρειάζεται να φέρει κάτι επιπλέον ο συμμετέχων.

 

Στο τέλος του κύκλου, δίνεται λίστα υλικών, εργαλείων και προμηθευτών 

Διάρκεια: 30 ώρες (long version - 2 τεχνικές)

ή 15 ώρες (short version - 1 τεχνική)  

Συχνότητα: 1 τρίωρη συνάντηση ανά εβδομάδα

ΧΕΙΡΟΡΑΦΕΣ BLAKE & GOODYEAR

Σε ποιους απευθύνεται 

O κύκλος μαθημάτων απευθύνεται σε άτομα με προχωρημένες γνώσεις κατασκευής υποδημάτων αφού οι συγκεκριμένες τεχνικές απαιτούν από τον σπουδαστή να κατέχει υψηλές τεχνικές δεξιότητες. Ιδανικά θα πρέπει είτε να έχει συναφή επαγγελματική εμπειρία ή να έχει ολοκληρώσει τον διετή κύκλο σπουδών κατασκευής υποδημάτων του Ασκαρδαμυκτί.

IMG_20190520_200239_edited.jpg

Περιεχόμενο Μαθήματος

Στην τεχνική Blake η εξωτερική σόλα ράβεται με χειροραφή στον εσωτερικό πάτο του υποδήματος με ραφή αλυσίδα (chain stitch). Αυτή η τεχνική επιτρέπει μεγαλύτερη ελαστικότητα στο πέλμα και ελαφρύτερη κατασκευή. Η ιδιαιτερότητα της τεχνικής είναι ότι το φόντι μοντάρεται γύρω από τον πάτο  και ράβεται ανάμεσα στον πάτο και την εξωτερική σόλα με μία ραφή.

Η τεχνική Goodyear είναι η παραδοσιακή μέθοδος τοποθέτησης της σόλας με χειροραφή ώστε να επιτευχθεί η μηχανική σύνδεση της με το ανώτερο μέρος του υποδήματος εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη αντοχή στην κατασκευή. H τεχνική βασίζεται στο ράψιμο του φοντιού με τη φόδρα του παράλληλα με ένα δερμάτινο ιμάντα ειδικά προετοιμασμένο και τον εσωτερικό πάτο του υποδήματος.

Στη συνέχεια ράβεται και με την εξωτερική σόλα του υποδήματος. Αυτό επιτρέπει στη σόλα να αντικατασταθεί πολλές φορές χωρίς να προκαλεί φθορές στο ανώτερο μέρος του υποδήματος αυξάνοντας έτσι τον κύκλο ζωής του.

Στο μάθημα ο κάθε σπουδαστής θα ετοιμάσει ένα ζευγάρι φόντια για ανδρικό υπόδημα τύπου Derby ή Oxford βασισμένα σε έτοιμα στάμπα. Οι δύο τεχνικές θα εφαρμοστούν σε μονά τεμάχια σε ένα αριστερό κι ένα δεξί αντίστοιχα. Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι συγκεκριμένα με την ραφή φοντιών θα λάβουν υποστήριξη από το δάσκαλο.

Παροχές Σχολής: Η σχολή παρέχει τον μηχανηλογικό εξοπλισμό, τα εργαλεία, τα καλαπόδιατα και τα στάμπα που θα χρησιμοποιηθούν στο μάθημα. Ο σπουδαστής καλείται να προμηθευτεί τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή που θα του υποδείξει ο δάσκαλος. 

 

Στο τέλος του κύκλου, δίνεται λίστα υλικών, εργαλείων και προμηθευτών

Διάρκεια: 60 ώρες

Συχνότητα: 1 τρίωρη συνάντηση ανά εβδομάδα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΠΑΝΤΡΙΓΙΑΣ

Σε ποιους απευθύνεται 

O κύκλος μαθημάτων κατασκευής εσπαντρίγιας απευθύνεται σε άτομα χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο χώρο των υποδημάτων ή και σε επαγγελματίες του χώρου που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στην κατασκευή του πλεκτού πάτου και του φοντιού της υφασμάτινης ή δερμάτινης εσπαντρίγιας

117405925_3342877862437172_5637721521621

Περιεχόμενο Μαθήματος

Στο τμήμα θα διδαχτεί η παραδοσιακή τεχνική χειροποίητης εσπαντρίγιας από σχοινί και καραβόπανο. Θα μάθουμε να παίρνουμε μετρήσεις ποδιού, να πλέκουμε τον πάτο από το μηδέν να ράβουμε και να συναρμολογούμε την εσπαντρίγια. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων ο σπουδαστής θα εξοικειωθεί με τη χρήση οικειακής γαζωτικής μηχανής

Στο τέλος του μαθήματος ο καθένας παίρνει μαζί του το δικό του ζευγάρι που έχει φτιάξει βασισμένος σε μετρήσεις ποδιού.

​​

Στο μάθημα δεν γίνεται χρήση άλλων μηχανών πέραν από οικιακές γαζωτικές και εργαλεία χειρός.

Παροχές Σχολής: Η σχολή παρέχει όλα τα υλικά και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο μάθημα.

 

Στο τέλος του κύκλου, δίνεται λίστα υλικών, εργαλείων και προμηθευτών

Διάρκεια: 24

Συχνότητα: 1 τρίωρη συνάντηση ανά εβδομάδα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΔΙΛΟΥ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

Σε ποιους απευθύνεται 

O κύκλος μαθημάτων κατασκευής πλατφόρμας απευθύνεται σε άτομα χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο χώρο των υποδημάτων.

IMG_20180607_181245.jpg

Περιεχόμενο Μαθήματος

Στο τμήμα θα διδαχτεί η τεχνική κατασκευής πλατφόρμας με ανατομικό αφρώδες πάτο επενδυμένο με δέρμα και δερμάτινα λουράκια. Ξεκινάμε από τη γνωριμία με το καλαπόδι, βασικές μετρήσεις ποδιού, το σχεδιασμό του μοντέλου  την επένδυση έτοιμου πέλματος πλατφόρμας.

Συνεχίζουμε με την επεξεργασία του δέρματος (κοπή, βαφή, φινίρισμα), την κατασκευή του πάτου από αφρώδες υλικό επενδυμένο με δέρμα και την τελική συναρμολήγηση. Στο μάθημα γίνεται επί τω πλείστον χρήση εργαλείων χειρός.

 

Στο τέλος του μαθήματος ο καθένας παίρνει μαζί του το δικό του ζευγάρι που έχει φτιάξει βασισμένος σε μετρήσεις ποδιού ή στο καλαπόδι του.

​​

Παροχές Σχολής: Η σχολή παρέχει όλα τα υλικά και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο μάθημα.

 

Στο τέλος του κύκλου, δίνεται λίστα υλικών, εργαλείων και προμηθευτών

Διάρκεια: 15 ώρες

Συχνότητα: 1 τρίωρη συνάντηση ανά εβδομάδα

Πολιτική Εκπτώσεων

Για συνδυασμό 2 ή περισσότερων σεμιναρίων ή μαθημάτων για όλους

- 15% έκπτωση σε κάθε επιπλέον μάθημα που προστίθεται στο πρόγραμμα σπουδών

 

* οι εκπτώσεις ισχύουν για παράλληλη παρακουλούθηση περισσότερων του ενός μαθήματα και εφαρμόζονται πάντοτε στο μάθημα με το χαμηλότερο κόστος

Εκτπώσεις για φοιτητές και ανέργους

- 10% έκπτωση με επίδειξη ενεργής κάρτας ανεργίας ή φοιτητικού πάσο

* οι εκπτώσεις φοιτητών και ανέργων εφαρμόζονται σε κάθε πληρωμή με επίδειξη του αντίστοιχου εγγράφου

** οι εκπτώσεις φοιτητών και ανέργων δεν λειτουργούν προσθετικά με άλλες εκπτώσεις. Εάν ισχύουν περισσότερες από μία εκπτώσεις, πάντοτε ισχύει η μεγαλύτερη έκπτωση.