ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΚΥΚΛΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΑΝΔΑΛΙΟΥ

Σε ποιους απευθύνεται 

O κύκλος μαθημάτων κατασκευής σανδαλιού απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τεχνική κατασκευής δερμάτινου πέδιλου σε βάθος έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα να την εφαρμόσουν και σε επαγγελματικό επίπεδο. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία

117122159_640145083570683_37971244538552

Περιεχόμενο Μαθήματος

Στο τμήμα θα διδαχθούν δύο διαφορετικές τεχνικές κατασκευής πέδιλου, αυτή του παραδοσιακού δερμάτινου σανδαλιού με πέτσινο πάτο και δερμάτινα λουράκια και η κατασκευή πέδιλου με επενδεδυμένο πάτο και αφρώδες υλικό για ανατομικό πάτημα και διακοσμητική χειροραφή.

Επιγραμματικά διδάσκονται:

Γνωριμία με το καλαπόδι, βασικές μετρήσεις ποδιού, το σχεδιασμό του μοντέλου στο καλαπόδι και κατασκευή του πατρόν (στάμπο). Επεξεργασία του δέρματος (κοπή, βαφή, φινίρισμα), τελική συναρμολήγηση και τοποθέτηση μεταλλικών εξαρτημάτων. Στο μάθημα γίνεται επί τω πλείστον χρήση εργαλείων χειρός.

Μετά το πέρας των μαθημάτων ο κάθε συμμετέχων θα έχει φτιάξει συνολικά 2 ζευγάρια πέδιλα. Η κατασκευή θα γινει σε καλαπόδια που παραγγέλνει η σχολή στο νούμερο που επιθυμεί ο σπουδαστής και δηλώνει κατά την εγγραφή του, τα οποία και παίρνει μαζί του μετά την ολοκήρωση του κύκλου μαθημάτων.

​Η σχολή παρέχει όλα τα υλικά και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο μάθημα και δεν χρειάζεται να φέρει κάτι επιπλέον ο συμμετέχων. Στο τέλος του κύκλου, δίνεται λίστα υλικών, εργαλείων και προμηθευτών καθώς και χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης αυτοτελούς κύκλου μαθημάτων με θέμα «τεχνικές κατασκευής δερμάτινου σανδαλιού»

Διάρκεια: 30 ώρες 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΠΑΝΤΡΙΓΙΑΣ

Σε ποιους απευθύνεται 

O κύκλος μαθημάτων κατασκευής εσπαντρίγιας απευθύνεται σε άτομα χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο χώρο των υποδημάτων ή και σε επαγγελματίες του χώρου που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στην κατασκευή του πλεκτού πάτου και του φοντιού της υφασμάτινης ή δερμάτινης εσπαντρίγιας

117405925_3342877862437172_5637721521621

Περιεχόμενο Μαθήματος

Στο τμήμα θα διδαχτεί η παραδοσιακή τεχνική χειροποίητης εσπαντρίγιας από σχοινί και καραβόπανο. Θα μάθουμε να παίρνουμε μετρήσεις ποδιού, να πλέκουμε τον πάτο από το μηδέν να ράβουμε και να συναρμολογούμε την εσπαντρίγια. 

Στο τέλος του μαθήματος ο καθένας παίρνει μαζί του το δικό του ζευγάρι που έχει φτιάξει βασισμένος σε μετρήσεις ποδιού.

​​

Στο μάθημα δεν γίνεται χρήση άλλων μηχανών πέραν από οικιακές γαζωτικές και εργαλεία χειρός.

Η σχολή παρέχει όλα τα υλικά και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο μάθημα. Στο τέλος του κύκλου, δίνεται λίστα υλικών, εργαλείων και προμηθευτών καθώς και χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης αυτοτελούς κύκλου μαθημάτων με θέμα «τεχνικές κατασκευής εσπαντρίγιας»

Διάρκεια: 24