ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ

Το Τμήμα Σχεδίου & Κατασκευής Υποδημάτων έχει σκοπό να προετοιμάσει επαγγελματίες σχεδιαστές/κατασκευαστές με ολοκληρωμένες γνώσεις γύρω από τον τεχνικό σχεδιασμό και την κατασκευή όλων των τύπων υποδήματος. Δεν απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις ή σχετική εμπειρία.

Στο κέντρο της φιλοσοφίας μας είναι η πεποίθηση ότι ο κάθε σπουδαστής πρέπει παράλληλα με την ανάπτυξη των τεχνικών δεξιοτήτων να εφοδιάζεται με γνώσεις που θα τον βοηθήσουν να δημιουργήσει τη δική του καλλιτεχνική ταυτότητα και να κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα.

Ευελιξία προγράμματος: Ο σπουδαστής έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει το πρόγραμμα σπουδών ανάλογα τις ανάγκες του και τον χρόνο που μπορεί να διαθέσει στη σχολή, επιλέγοντας όποια μαθήματα επιθυμεί ανάμεσα στα βασικά μαθήματα ειδικότητας αλλά και στα προτεινόμενα μαθήματα επιλογής.

Εκπαιδευτικές Εκδρομές/Καλεσμένοι Εισηγητές: Κατά τη διάρκεια προγράμματος σπουδών πραγματοποιούνται εισηγήσεις & επιδείξεις από καλεσμένους ομιλητές, οργανωμένες εκπαιδευτικές εκδρομές & επισκέψεις συναφείς με το αντικείμενο κατά τις οποίες ο σπουδαστής αποκτά επαφή με key players της αγοράς και γνώσεις επάνω στη μόδα, τα υλικά, και την παραγωγική διαδικασία.

Συμμετοχή σε εκθέσεις & διεθνείς διαγωνισμούς:  Οι σπουδαστές της σχολής έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής τόσο σε εκθέσεις και επιδείξεις που διοργανώνει η σχολή ή εξωτερικοί φορείς όσο και σε διεθνείς διαγωνισμούς στον χώρο του σχεδίου υποδημάτων με την υποστήριξη της σχολής.​

Βεβαίωση Σπουδών: Για κάθε μάθημα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης ή συνολική βεβαίωση παρακολούθησης με αναλυτική λίστα των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών που έχουν ολοκληρωθεί.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τεχνικό Σχέδιο Υποδημάτων

Σχολή Σχεδίου Υποδημάτων | Ασκαρδαμυκτί | Νέα Ιωνία
Σχολή Σχεδίου Υποδημάτων | Ασκαρδαμυκτί | Νέα Ιωνία
Σχολή Σχεδίου Υποδημάτων | Ασκαρδαμυκτί | Νέα Ιωνία
Σχολή Σχεδίου Υποδημάτων | Ασκαρδαμυκτί | Νέα Ιωνία

Περιεχόμενο

Στο μάθημα διδάσκεται τεχνικό σχέδιο υποδημάτων και κατασκευή στάμπου και πρωτότυπης μακέτας. Η διαδικασία ξεκινά από τη γνωριμία με το καλαπόδι, την ανατομία του ποδιού και της απαραίτητες μετρήσεις. Στο μάθημα διδάσκεται το πως αποτυπώνεται η αρχικής ιδέα σε χαρτί με βασικές τεχνικές σκίτσου υποδήματος και ασκήσεις δημιουργικού σχεδιασμού. Στη συνέχεια προχωράμε στην αποτύπωση των μοντέλων επάνω στο καλαπόδι, τη δημιουργία των στάμπων (πατρόν) και τέλος την κατασκευή πρωτότυπης μακέτας για τον έλεγχο εφαρμογής στο καλαπόδι. Η ύλη καλύπτει όλους τους βασικούς τύπους υποδημάτων καθώς και παραλλαγές αυτών όπως η γόβα, το πέδιλο, δετά υποδήματα derby & oxford, μοκασίνια, μπότες και αθλητικό σε γυναικείες, ανδρικές και παιδικές εφαρμογές.

Διάρκεια & Συχνότητα Μαθημάτων 

Διετές πρόγραμμα: 

Διάρκεια:        2 ακαδημαϊκά έτη Οκτώβριος – Ιούνιος

Συχνότητα:    1 τρίωρη συνάντηση ανά εβδομάδα

Ωράριο μαθημάτωνΥπάρχουν διαθέσιμα πρωινά και απογευματινά τμήματα

Παροχές σχολής: Η σχολή παρέχει όλα τα απαραίτητα υλικά που χρησιμοποιούνται στο μάθημα. Ο σπουδαστής καλείται να προμηθευτεί ένα βασικό σετ εργαλείων σχεδίασης για το οποίο δίνεται λίστα κατά την εγγραφή.

Εργαστήριο Κατασκευής Υποδημάτων

Σχολή Κατασκευής Υποδημάτων | Ασκαρδαμυκτί | Νέα Ιωνία
Σχολή Κατασκευής Υποδημάτων | Ασκαρδαμυκτί | Νέα Ιωνία
Σχολή Κατασκευής Υποδημάτων | Ασκαρδαμυκτί | Νέα Ιωνία
Σχολή Κατασκευής Υποδημάτων | Ασκαρδαμυκτί | Νέα Ιωνία

Περιεχόμενο

Στο μάθημα αυτό ο σπουδαστής θα εξειδικευτεί στην κατασκευή χειροποίητου μονταριστού υποδήματος. Ξεκινώντας από την εξοικείωση με τις επιμέρους τεχνικές της "ρέγουλας" όπως η κοπή και η προετοιμασία των επιμέρους κομματιών του υποδήματος, τη χρήση επαγγγελματικών γαζωτικών μηχανών και τη ραφή φοντιών καθώς και τη χρήση άλλων μηχανών υποδηματοποιίας θα περάσουμε στην κατασκευή μονταριστών υποδημάτων, καλύπτοντας όλους τους τύπους υποδήματος  (γόβα, δετά αντρικά και γυναικεία (oxford, derby), μπότα, μποτάκι, αθλητικό κα) σε διάφορες παραλλαγές.

 

Διάρκεια & Συχνότητα Μαθημάτων 

Διετές πρόγραμμα: 

Διάρκεια:        2 ακαδημαϊκά έτη Οκτώβριος – Ιούνιος

Συχνότητα:    1 τρίωρη συνάντηση ανά εβδομάδα

Ωράριο μαθημάτωνΥπάρχουν διαθέσιμα πρωινά και απογευματινά τμήματα

Παροχές σχολής: Η σχολή παρέχει βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται στο μάθημα όπως καλαπόδια, κόλλες, βασικές ποιότητες δερμάτων και υλικών υποδηματοποιίας για την εκμάθηση των βασικών τεχνικών. Στη συνέχεια για την κατασκευή των ολοκληρωμένων μοντέλων ο σπουδαστής θα πρέπει να προτείνει και να προμηθεύεται υλικά της επιλογής του που θα χρησιμοποιούνται στην κατασκευή κατόπιν συνεννόησης με τον καθηγητή. Ο σπουδαστής καλείται να προμηθευτεί ένα βασικό σετ εργαλείων ακατασκευής και μέσων ατομική προστασίας για τα οποία δίνεται λίστα κατά την εγγραφή.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Σεμινάρια Σχεδίου Μόδας Σχολή Κατασκευής Υποδημάτων | Ασκαρδαμυκτί | Νέα Ιωνία

Σχέδιο Μόδας 

Το μάθημα ανήκει στα μαθήματα ειδικότητας του τμήματος Πατρόν, Ραπτικής και προτείνεται ως μάθημα επιλογής στους σχεδιαστές υποδημάτων για να τους βοηθήσει να αποκτήσουν τις απαραίτητες ικανότητες για να μπορούν να αποτυπώσουν με λεπτομέρεια τις ιδέες του στο χαρτί αλλά και να δημιουργήσουν τη δική τους ταυτότητα στο χώρο της μόδας...

Διάρκεια: 1 ακαδημαϊκό έτος

Συχνότητα: 1 τρίωρο/ εβδομάδα

Professional Photo Studio

Στοιχεία Styling

Στο μάθημα αυτό ο σπουδαστής θα γνωρίσει βασικούς κανόνες Styling και σύνθεσης εικόνας με απώτερο σκοπό τη σύνθεση πρωτότυπων ιδεών, τη δημιουργία portfolio καθώς και την οργάνωση και παρουσίαση της πρώτης του συλλογής. 

Διάρκεια: 1 ακαδημαϊκό έτος

Συχνοτητα: 1 τρίωρο/εβδομάδα

IMG_20190520_200239.jpg

Σεμινάριο Κατασκευών BLAKE & GOODYEAR

2 τεχνικές κατασκευής χειροποίητου υποδήματος υψηλών προδιαγραφών. Οι τεχνικές αυτές θεωρούνται υψηλής δυσκολίας και απαιτείται οι συμμετέχοντες να έχουν γνώσεις κατασκευής υποδήματος...

Διάρκεια: 60 ώρες 

Συχνότητα: 1 τρίωρο/εβδομάδα

Σεμινάρια Σχεδίου & Ζωγραφικής Σχολή Κατασκευής Υποδημάτων | Ασκαρδαμυκτί | Νέα Ιωνία

Ελευθερο Σχέδιο & Χρωμα

Σκοπός του μαθήματος είναι  ο σπουδαστής να εξασκηθεί στο ελευθερο σχέδιο και το χρώμα, να κατανοήσει τις βασικές αρχές αναλογίας και προοπτικής καθώς και τη λειτουργία του φωτός και της σκιάς στη σύνθεση μορφών και να αποκτήσει το προσωπικό του ύφος και τον δικό του σχεδιαστικό γραφικό χαρακτήρα...

Διάρκεια: 1 ακαδημαϊκό έτος

Συχνότητα: 1 τρίωρο / εβδομάδα

Logo Design

Στοιχεία Marketing & Branding

Το μάθημα Στοιχεία Marketing & Branding έχει σκοπό να βοηθήσει το σπουδαστή να αντιληφθεί τους κανόνες της αγοράς, τις πολιτικές τιμολόγησης και τους τρόπους προβολής και προώθησης προϊόντων ώστε να είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα επιτυχημένο brand με απήχηση στο κοινό και να κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. 

Διάρκεια: 1 ακαδημαϊκό έτος

Συχνότητα: 1 δίωρο/εβδομάδα

Σεμινάρια Ιστορίας Τέχνης Σχολή Κατασκευής Υποδημάτων | Ασκαρδαμυκτί | Νέα Ιωνία

Ιστορία Τέχνης

Στις διαλέξεις της Ιστορίας της τέχνης πραγματοποιείται μια αναδρομή στις σημαντικότερες περιόδους τέχνης, από την προϊστορική εποχή έως και τον Μεσοπόλεμο,  στους φημισμένους αλλά και λιγότερο γνωστούς καλλιτέχνες. 

Διάρκεια: 1 ακαδημαϊκό έτος

Συχνότητα: 1 δίωρο / εβδομάδα

117405925_3342877862437172_5637721521621291149_n_edited.jpg

Σεμινάριο Κατασκευής Εσπαντρίγιας

Μια ιδιαίτερη τεχνική κατασκευής εσπαντρίγιας με την παραδοσιακή Ισπανική τεχνική. Στο σεμινάριο διδάσκεται η κατασκευή του πάτου από σχοινί γιούτα, ο σχεδιασμός και κατασκευή του ανώτερου τμήματος από καραβόπανο ή αλλα υλικά και η τελική συναρμολόγηση με χειροραφή εσπαντρίγιας. Η κατασκευή βασίζεται σε μτρήσεις ποδιού...

Διάρκεια: 24 ώρες

Συχνότητα: 1 τρίωρο/εβδομάδα

Πολιτική Εκπτώσεων

Για περισσότερα του ενός μαθήματα ειδικότητας:

- 10% συνολική έκπτωση για 2 μαθήματα ειδικότητας

- 20% συνολικη έκπτωση για 3 μαθήματα ειδικότητας

- 30% συνολικη έκπτωση για 3 μαθήματα ειδικότητας

Για συνδυασμό μαθημάτων ειδικότητας με μαθήματα επιλογής

- 15% έκπτωση σε κάθε επιπλέον μάθημα επιλογής που προστίθεται στο πρόγραμμα σπουδών

 

* οι εκπτώσεις ισχύουν για παράλληλη παρακουλούθηση περισσότερων του ενός μαθήματα

Εκτπώσεις για φοιτητές και ανέργους

- 10% έκπτωση με επίδειξη ενεργής κάρτας ανεργίας ή φοιτητικού πάσο

* οι εκπτώσεις φοιτητών και ανέργων εφαρμόζονται σε κάθε πληρωμή με επίδειξη του αντίστοιχου εγγράφου

** οι εκπτώσεις φοιτητών και ανέργων δεν λειτουργούν προσθετικά με άλλες εκπτώσεις. Εάν ισχύουν περισσότερες από μία εκπτώσεις, πάντοτε ισχύει η μεγαλύτερη έκπτωση.