shutterstock_379534216_edited.jpg

ΠΑΤΡΟΝ, ΡΑΠΤΙΚΗ, ΣΧΕΔΙΟ ΜΟΔΑΣ, STYLING

Το Τμήμα Τεχνολογίας Ενδύματος Πατρόν, Ραπτική - Σχέδιο Μόδας, Styling έχει σκοπό να διδάξει τις βασικές αρχές σχεδίου - πατρόν και ραπτικής αλλά και να βοηθήσει το σπουδαστή να δημιουργήσει τη δική του ταυτότητα στο χώρο της μόδας, ολοκληρώνοντας την πρώτη του collection παρουσιασμένη σε ολοκληρωμένο book. Κατά τη διάρκεια του τμήματος θα γνωρίσουμε τους βασικούς τύπους ρούχου και θα μάθουμε να τους κατασκευάζουμε στα μέτρα μας και σε βιομηχανικό νουμερολόγιο, το ρόλο του Styling στη βιομηχανία της μόδας αλλά και να αποτυπώνουμε τις ιδέες μας με υφές, σκιές και βάθος με τεχνικές σχεδίου μόδας.

Ευελιξία προγράμματος: Ο σπουδαστής έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει το πρόγραμμα σπουδών ανάλογα τις ανάγκες του και τον χρόνο που μπορεί να διαθέσει στη σχολή, επιλέγοντας όποια μαθήματα επιθυμεί ανάμεσα στα βασικά μαθήματα ειδικότητας αλλά και στα προτεινόμενα μαθήματα επιλογής.

Βεβαίωση Σπουδών: Για κάθε μάθημα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης ή συνολική βεβαίωση παρακολούθησης με αναλυτική λίστα των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών που έχουν ολοκληρωθεί.​

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

121102696_2851965848379352_1854561392840
shutterstock_379534216.jpg
shutterstock_573718159.jpg
shutterstock_626468966-01.jpeg

Πατρόν - Κοπτική - Ραπτική

Περιεχόμενο

Το μάθημα έχει στόχο τη σπουδή σε βάθος της γεωμετρικής μεθόδου σχεδιασμού πατρόν σε όλους τους βασικούς σκελετούς γυναικείου ρούχου καθώς και την εξοικείωση με τη ραφή όλων των τύπων  ενδύατος στα μέτρα του σπουδαστή και σε βιομηχανικό νουμερολόγιο. Στο μάθημα αυτό ο σπουδαστής θα αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις  για το χειρισμό και την κοπή υφασμάτων ανάλογα τον τύπο και τις ιδιαιτερότητες τους. Θα εξοικειωθεί με τις βασικές ραφές στο χέρι και θα εξειδικευτεί στη ραφή ρούχου με χρήση γαζωτικών μηχανών. Θα εργαστεί επάνω σε βιομηχανικό νουμερολόγιο αλλά και σε ασκήσεις επάνω σε μετρήσεις σώματος ώστε να εξοικειωθεί και με τις αρχές του fitting. 

Διάρκεια & Συχνότητα Μαθημάτων 

Διετές πρόγραμμα Πατρόν - Κοπτική - Ραπτική: 

Διάρκεια:        2 επίπεδα (basic & advanced)  1 ακαδημαϊκό έτος . επίπεδο Οκτώβριος – Ιούνιος 

Συχνότητα:    1 τρίωρη συνάντηση ανά εβδομάδα

Ταχύρρυθμο πρόγραμμα Πατρόν: 

Διάρκεια:        3 μήνες (12 εβδομάδες)

Συχνότητα:    12 ώρες ανά εβδομάδα – 3 τετράωρες συναντήσεις ανά εβδομάδα

Ωράριο μαθημάτωνΥπάρχουν διαθέσιμα πρωινά και απογευματινά τμήματα

Παροχές σχολής: Η σχολή παρέχει βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται στο μάθημα σε βασικές ποιότητες και αποχρώσεις.  Επίσης υπάρχουν διαθέσιμες γαζωτικές μηχανές για όλους τους μαθητές ανά τμήμα ώστε ο κάθε σπουδαστής να εργάζεται ανεξάρτητα. Ο σπουδαστής εφόσον επιθυμεί μπορεί να φέρει υφάσματα της επιλογής του, σε συνεννόηση με τη δασκάλα, αν θέλει να προσδώσει την προσωπική του πινελιά στα ρούχα που κατασκευάζει. 

shutterstock_566587888.jpg
shutterstock_1006122301.jpg
Fashion%20Sketch%20Artist_edited.jpg
shutterstock_682768390.jpg

Σχέδιο Μόδας

Περιεχόμενο

Το μάθημα έχει σκοπό, να βοηθήσει το σπουδαστή να αποκτήσει τις απαραίτητες ικανότητες για να μπορεί να αποτυπώνει με λεπτομέρεια τις ιδέες του στο χαρτί αλλά και να δημιουργήσει τη δική του ταυτότητα στο χώρο της μόδας. Θα διδαχθεί το σχεδιασμό της φιγούρας, τις ενδυματολογικές λεπτομέρειες, τύπους υφασμάτων και αξεσουάρ και το πως με τη χρήση διαφόρων υλικών θα μπορεί να αποτυπώσει υφές και να δίνει το απαιτούμενο βάθος στα σχέδιά του. Θα γνωρίσει τους βασικούς τύπους πατρόν και πως μπορεί να τους αποτυπώσει πάνω σε μία φιγούρα καθώς και να προχωρά στο τεχνικό σχέδιο του ρούχου δηλαδή από ποια κομμάτια πατρόν αποτελείται ένα σύνολο και τις βασικές τεχνικές λεπτομέρειες. Θα μάθει να ερευνά τις τάσεις τις μόδας και θα μελετήσει μεγάλους σχεδιαστές και το έργο τους ως πηγή έμπνευσης. Ολοκληρώνοντας το μάθημα θα έχει ολοκληρώσει την πρώτη του συλλογή παρουσιασμένη σε ολοκληρωμένο book.

Διάρκεια & Συχνότητα Μαθημάτων 

Διετές πρόγραμμα: 

Διάρκεια:        1 ακαδημαϊκό έτος Οκτώβριος – Ιούνιος

Συχνότητα:    1 τρίωρη συνάντηση ανά εβδομάδα

Ωράριο μαθημάτωνΥπάρχουν διαθέσιμα πρωινά και απογευματινά τμήματα

Παροχές σχολής: Η σχολή παρέχει βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται στο μάθημα. Ο σπουδαστής καλείται να προμηθευτεί το προσωπικό του Sketchbook καθώς και μία κασετίνα με διαφορούς τύπους μολυβιών και χρωμάτων.

Professional Photo Studio
Fashionable Accessories
Alien Fashion Style
Stylish Golfer

Στοιχεία Styling

Περιεχόμενο

Στο μάθημα αυτό ο σπουδαστής θα γνωρίσει βασικούς κανόνες Styling και σύνθεσης εικόνας θα κληθεί να τους χρησιμοποιήσει σε επιμέρους ασκήσεις δημιουργικού σχεδιασμού με απώτερο σκοπό τη σύνθεση πρωτότυπων ιδεών, τη δημιουργία portfolio καθώς και την οργάνωση και παρουσίαση της πρώτης του συλλογής. Η απόκτηση γνώσεων επιτυγχάνεται μέσω της άρρηκτης συνεργασίας εισηγητή και εκπαιδευόμενου και διαδικασιών όπως εισήγηση, brainstorming, καθοδήγησης στα πρακτικά projects που αναλαμβάνουν οι σπουδαστές να φέρουν εις πέρας, πειραματισμό, εργαστήρια, εργασίες που παραδίδονται από τους εκπαιδευόμενους σε τακτική βάση και επισκέπτες- ομιλητές  από το χώρο της μόδας όπως επαγγελματίες ενδυματολόγους, στυλίστες, δημοσιογράφους μόδας και φωτογράφους.

Διάρκεια & Συχνότητα Μαθημάτων 

Διετές πρόγραμμα: 

Διάρκεια:        1 ακαδημαϊκό έτος Οκτώβριος – Ιούνιος

Συχνότητα:    1 τρίωρη συνάντηση ανά εβδομάδα

Ωράριο μαθημάτωνΥπάρχουν διαθέσιμα πρωινά και απογευματινά τμήματα

Παροχές σχολής: Η σχολή παρέχει βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται στο μάθημα. Ο σπουδαστής καλείται να προμηθευτεί ένα προσωπικό του Sketch book καθώς και τα υλικά που αφορούν τις επιμέρους ασκήσεις που θα του αναθέτει η σχολή καθώς και της τελικής παρουσίασης του.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Still Life Painting

Ελευθερο Σχέδιο & Χρωμα

Σκοπός του μαθήματος είναι  ο σπουδαστής να εξασκηθεί στο ελευθερο σχέδιο και το χρώμα, να κατανοήσει τις βασικές αρχές αναλογίας και προοπτικής καθώς και τη λειτουργία του φωτός και της σκιάς στη σύνθεση μορφών και να αποκτήσει το προσωπικό του ύφος και τον δικό του σχεδιαστικό γραφικό χαρακτήρα...

Διάρκεια: 1 ακαδημαϊκό έτος

Συχνότητα: 1 τρίωρο / εβδομάδα

Online Shopping

Στοιχεία Marketing & Branding

Το μάθημα Στοιχεία Marketing & Branding έχει σκοπό να βοηθήσει το σπουδαστή να αντιληφθεί τους κανόνες της αγοράς, τις πολιτικές τιμολόγησης και τους τρόπους προβολής και προώθησης προϊόντων ώστε να είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα επιτυχημένο brand με απήχηση στο κοινό και να κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα.

Διάρκεια: 1 ακαδημαϊκό έτος

Συχνότητα: 1 δίωρο/εβδομάδα

juliet-furst-LhkovoqKi70-unsplash.jpg

Ιστορία Τέχνης

Στις διαλέξεις της Ιστορίας της τέχνης πραγματοποιείται μια αναδρομή στις σημαντικότερες περιόδους τέχνης, από την προϊστορική εποχή έως και τον Μεσοπόλεμο,  στους φημισμένους αλλά και λιγότερο γνωστούς καλλιτέχνες. 

Διάρκεια: 1 ακαδημαϊκό έτος

Συχνότητα: 1 δίωρο / εβδομάδα

shutterstock_674873224.jpg

Σεμινάριο Μεταξοτυπίας

Μία τεχνική που συνδυάζεται άρτια με το σχεδιασμό & κατασκευή ρούχου, που επιτρέπει στο σχεδιαστή τη εκτύπωση διαφόρων θεμάτων  στις δημιουργίες του

Διάρκεια: 30 ώρες

Συχνότητα: 1 τρίωρο/εβδομάδα

images.jpg

Σεμινάρια Σχεδίου Υφάσματος

Μία σειρά ασκήσεων πειραματισμού με διάφορες τεχνικές  που θα βοηθήσουν το σπουδαστή να δημιουργήσει νέες υφές και σχέδια μέσω τεχνικών σχεδιασμού υφάσματος (prints, βαφές, τεχνικές απομόνωσης, batique κ.α). 

Διάρκεια: 48 ώρες

Συχνότητα: 1 τρίωρο/εβδομάδα

Πολιτική Εκπτώσεων

Για περισσότερα του ενός μαθήματα ειδικότητας:

- 10% συνολική έκπτωση για 2 μαθήματα ειδικότητας

- 20% συνολικη έκπτωση για 3 μαθήματα ειδικότητας

- 30% συνολικη έκπτωση για 3 μαθήματα ειδικότητας

Για συνδυασμό μαθημάτων ειδικότητας με μαθήματα επιλογής

- 15% έκπτωση σε κάθε επιπλέον μάθημα επιλογής που προστίθεται στο πρόγραμμα σπουδών

 

* οι εκπτώσεις ισχύουν για παράλληλη παρακουλούθηση περισσότερων του ενός μαθήματα

Εκτπώσεις για φοιτητές και ανέργους

- 10% έκπτωση με επίδειξη ενεργής κάρτας ανεργίας ή φοιτητικού πάσο

* οι εκπτώσεις φοιτητών και ανέργων εφαρμόζονται σε κάθε πληρωμή με επίδειξη του αντίστοιχου εγγράφου

** οι εκπτώσεις φοιτητών και ανέργων δεν λειτουργούν προσθετικά με άλλες εκπτώσεις. Εάν ισχύουν περισσότερες από μία εκπτώσεις, πάντοτε ισχύει η μεγαλύτερη έκπτωση.