FAQ

συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ τμημάτος σπουδών & αυτοτελών κύκλων μαθημάτων


Τα τμήματα σπουδών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης του Ασκαρδαμυκτί έχουν σχεδιαστεί ώστε να προσφέρουν σφαιρική γνώση πάνω στο κάθε αντικείμενο. Στόχος μας είναι να προετοιμάσουμε «σύγχρονους τεχνίτες» με βαθιά γνώση των τεχνικών εφαρμογών, ιδιαίτερη καλλιτεχνική ταυτότητα, αυτονομία και γνώσεις της αγοράς. Ως εκ τούτου στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εργαστηριακά μαθήματα πρακτικής εφαρμογής, θεωρητικά μαθήματα, μαθήματα δημιουργικού σχεδιασμού & εικαστικής αντίληψης και συνθέτουν ένα πολύωρο εβδομαδιαίο πρόγραμμα συνολικής διάρκειας δύο ακαδημαϊκών ετών.

Στα τμήματα σπουδών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης πάρχει η δυνατότητα Full time & Part time φοίτησης

Οι αυτοτελείς κύκλοι μαθημάτων του Ασκαρδαμυκτί (αυτοτελή εργαστήρια) απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν αποκλειστικά με επιμέρους τεχνικές κατασκευών από διάφορους τομείς. Είναι αυτόνομοι και αυτοτελείς κύκλοι μαθημάτων που δίνουν ολοκληρωμένη γνώση επάνω σε συγκεκριμένες εφαρμογές. Απαιτούν ολιγόωρη εβδομαδιαία παρουσία στη σχολή (συνήθως μία τρίωρη συνάντηση ανά εβδομάδα). Η διάρκειά τους ποικίλει ανάλογα το αντικείμενο. Δεν απαιτούν κάποια προηγούμενη γνώση ή εμπειρία. Η σχολή παρέχει όλα τα υλικά και τα εργαλεία που απαιτούνται για την παρακολούθηση των συγκεκριμένων μαθημάτων.
Τι είναι full time & Part time φοίτηση σε ένα τμήμα σπουδών


Full time & Part time φοίτηση: Στα τμήματα σπουδών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης του Ασκαρδαμυκτί, ο σπουδαστής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε full time φοίτηση διάρκειας δύο ακαδημαϊκών ετών παίρνοντας το σύνολο των μαθημάτων που αντιστοιχούν σε κάθε τομέα ή και συναφή μαθήματα επιλογής και ανάμεσα σε part time φοίτηση επιλέγοντας μέρος των μαθημάτων, διαμορφώνοντας έτσι το πρόγραμμά του ανάλογα τις ανάγκες του και το χρόνο που μπορεί να διαθέσει ο ίδιος στη σχολή.
Πως διαμορφώνονται οι τιμές των διδάκτρων


Οι τιμές των διδάκτρων στα τμήματα σπουδών (εξειδικευμένης επιμόρφωσης) διαμορφόνονται ανάλογα το σύνολο των ωρών που έχει επιλέξει να παρακολουθήσει ο σπουδαστής σε ετήσιο επίπεδο. Έχει διαμορφωθεί ένα κλιμακούμενο κοστολόγιο ώστε το κόστος της ώρας διδασκαλίας να μειώνεται όσο αυξάνονται οι ώρες σπουδών.

Οι τιμές των διδάκτρων στους αυτοτελείς κύκλους μαθημάτων εξαρτώνται από τη διάρκεια του κάθε κύκλου και την ανάγκη για εργαλεία και υλικά.

Ιδανικά ο σπουδαστής πριν την εγγραφή του καλό είναι να επισκεφτεί τη σχολή για μία πρώτη συνάντηση κατά την οποία θα γνωριστεί με τους καθηγητές και οι υπεύθυνοι της σχολής θα τον κατευθύνουν και θα τον βοηθήσουν να χτίσει το πρόγραμμα σπουδών ανάλογα τις ανάγκες του ώστε να λάβει μία αντιπροσωπευτική προσφορά από τη γραμματεία της σχολής.

Σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τη γραμματεία για να λάβουν οικονομική προσφορά στα τηλέφωνα 2108819784 – 6953088538 – ή στο email info@askardamykti.com
Ποιοι είναι οι τρόποι πληρωμής των διδάκτρων


Τα δίδακτρα αφορούν το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδεσης που ο σπουδαστής συμφωνεί να λάβει από τη σχολή.

Το σύνολο των διδάκτρων μπορεί να χωριστεί σε επί μέρους μηνιαίες δόσεις ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τη σχολή αναλόγως της διάρκειας του προγράμματος σπουδών (πχ για πρόγραμμα σπουδών διάρκειας 9 μηνών η καταβολή των διδάκτρων γίνεται σε έως 7 μηνιαίες δόσεις). Οι δόσεις είναι συνεχόμενες μηνιαίες και απαιτητές την 1η του μήνα.

Μπορείτε να εξοφλείτε το σύνολο ή τις επιμέρους δόσεις των διδάκτρων με τους παρακάτω τρόπους:

  • ​Μετρητά

  • Με κατάθεση/μεταφορά σε λογαριασμό στην Εθνική τράπεζα

  • Με Χρεωστική/Πιστωτική Κάρτα σε μηχανημα POS που διαθέτει η σχολή

  • Με πρόγραμμα άτοκων δόσεων μέσω πιστωτικής κάρτας
​Πως μπορώ να εξασφαλίσω τη θέση μου σε ένα τμήμα


Ιδανικά ο σπουδαστής πριν την εγγραφή του καλό είναι να επισκεφτεί τη σχολή για μία πρώτη συνάντηση κατά την οποία θα γνωριστεί με τους καθηγητές και οι υπεύθυνοι της σχολής θα τον κατευθύνουν και θα τον βοηθήσουν να χτίσει το πρόγραμμα σπουδών ανάλογα τις ανάγκες του

Σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τη γραμματεία για να λάβουν οικονομική προσφορά και να ενημερωθούν για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα σπουδών καθώς και τη διαθεσιμότητα στα τμήματα στα τηλέφωνα 2108819784 – 6953088538 – ή στο email info@askardamykti.com

Για την κράτηση της θέσης

Αφού επικοινωνήσετε με τη γραμματεία για να λάβετε την προσφορά σας για την κράτηση θέσης χρειαζόμαστε τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και προκαταβολή της 1ης δόσης των διδάκτρων όπως αυτά διαμορφώνονται αναλόγως του προγράμματος σπουδών που έχει επιλέξει ο ενδιαφερόμενος.

Η κράτηση θέσης γίνεται είτε δια ζώσης με παρουσία του ατόμου στη σχολή και επίδειξη ταυτότητας και πληρωμή της 1ης δόσης είτε ηλεκτρονικά μέσω πλατφόρμας που σας υποδεικνύει η γραμματεία και κατάθεση της προκαταβολής σε τραπεζικό λογαριασμό.

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής και την παρακολούθηση του τμήματος απαιτείται δια ζώσης επίσκεψη στη σχολή για υπογραφή της σύμβασης εκπαίδευσης πρίν την έναρξη των μαθημάτων, ξενάγησει στο χώρο εκπαίδευσης και ενημέρωση για τον κανονισμό λειτουργίας της σχολής.

*Η προκαταβολή που απαιτείται για τη δέσμευση μίας θέσης δεν επιστρέφεται σε καμία περίπτωση στο σπουδαστή εκτός εάν τελικά δεν συσταθεί τμήμα από υπαιτιότητα της σχολής.
Τι πακέτα εκπτώσεων υπάρχουν


Η σχολή μας κάνει τις παρακάτω εκπτώσεις ανά περίπτωση:

  • έκπτωση 10% σε φοιτητές και ανέργους με επίδειξη ενεργής φοιτητικής κάρτας ή κάρτας ανεργίας

  • έκπτωση 10% σε περίπτωση που κάποιος πάρει πάνω από ένα αυτόνομο κύκλο μαθημάτων

  • έκπτωση 15% σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής των διδάκτρων για τα διετή προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης (λόγω COVID-19 δεν θα ισχύσει την ακαδημαική περίοδο 2020-2021)

  • έκπτωση 10% σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής των διδάκτρων για τους αυτόνομους κύκλους μαθημάτων (λόγω COVID-19 δεν θα ισχύσει την ακαδημαική περίοδο 2020-2021)
Πότε ξεκινούν τα μαθήματα


Τα τμήματα σπουδών εξειδικευμένης επιμόρφωσης και οι αυτοτελείς κύκλοι μαθημάτων ετήσιας διάρκειας ξεκινούν το 1ο δεκαήμερο του Οκτώβριο και ολοκληρώνονται τέλος Ιουνίου.

Μικρότερης διάρκειας εργαστήρια μπορεί να ξεκινούν και αργότερα μέσα στο ακαδηαμαϊκό έτος
Πως μπορώ να μάθω πότε ξεκινάει ένα τμήμα


Η καλύτερη λύση είναι να κάνετε εγγραφή στο newsletter μας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις για το πότε ξεκινούν τα τμήματα σπουδών και τα αυτοτελή εργαστήρια

Πάντοτε ανακοινώνονται και μέσω Social media

Και φυσικά μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά με τη γραμματεία της σχολής για περισσότερες λεπτομέρειες
Προσβασιμότητα ΑΜΕΑ


Στο νέο χώρο της σχολής στην οδό Αβέρωφ 30 Ν. Ιωνία υπάρχει προσβασιμότητα ΑΜΕΑ με ανελκυστήρα. Σύντομα θα υπάρχουν και πλήρεις εγκαταστάσεις με WC ΑΜΕΑ.
Τι πίστοποίηση παίρνω ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στο Ασκαρδαμυκτί


Σύμφωνα με το άρθρο 89 του Ν. 4547/2018, με το οποίο συμπληρώνεται ο Ν. 4186/2013 (με την προσθήκη του άρθρου 24Α «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης»), προσδιορίζονται τα εξής: Τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Δύο αποτελούν φορείς παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο της μη τυπικής εκπαίδευσης και παρέχουν ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ (18+) και μόνον: συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση, γενική εκπαίδευση ενηλίκων, επαγγελματικό προσανατολισμό & επαγγελματική συμβουλευτική.

Το Ασκαρδαμυκτί είναι Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 - Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης και τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού και χορηγεί πιστοποιητικό παρακολούθησης προγράμματος συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης

Αρθ. Αδείας 2100356 Κ.Δ.Β.Μ.1

Για την ολοκήρωση της παρακολούθησης των διετών προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης "Προγράμματος Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης" αντίστοιχης θεματικής ~ 1000-1200 ωρών με αναλυτική λίστα των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών (στις ώρες περιλαμβάνονται και ώρες πρακτικής εξάσκησης στο χώρο της σχολής).

Για την ολοκλήρωση παρακολούθησης αυτοτελών κύκλων μαθημάτων χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης αυτοτελούς κύκλου μαθημάτων αντίστοιχης θεματικής
Τι θα χρειαστεί να έχω μαζί μου για την εγγραφή μου


Για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας θα πρέπει να περάσετε αυτοπροσώπως από τη σχολή για να υπογράψετε τη σύμβαση εκπαίδευσης. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας φωτοτυπία ταυτότητας και αν αξιώνετε εκτπωτικά πακέτα λόγω ανεργίας ή φοιτητικής ιδιότητας, ενεργή κάρτα ανεργίας ή φοιτητική ταυτότητα. Για την κράτηση της θέσης απαιτείται η καταβολή της πρώτης δόσης των διδάκτρων όπως αυτή διαμορφώνεται βάση του δοσολογίου που συμφωνείται με τη σχολή