shutterstock_1490051633.jpg

ΣΧΕΔΙΟ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΣΑΝΤΑΣ & ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Το Τμήμα Τσαντοποιίας & Αξεσουάρ - Σχέδιο & Κατασκευή Δερμάτινης Τσάντας έχει σκοπό να προετοιμάσει σχεδιαστές/κατασκευαστές δερμάτινης τσάντας & αξεσουάρ με σφαιρική γνώση πάνω στον τεχνικό σχεδιασμό (πατρόν - στάμπα) και τις τεχνικές κατασκευής δερμάτινης τσάντας και μικρού αξεσουάρ. Παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία στο σπουδαστή να πεΙραματιστεί και με άλλα υλικά όπως φελό, ύφασμα, συνθετικά, τεχνοδέρματα κα. Θα εξειδικευτεί στη χρήση μηχανών τσαντοποιίας (γαζωτικές μηχανές, ρεφιλαριστικές, πρέσσες κοκ) καθώς και με τη χρήση εργαλείων χειρός. 

Παράλληλα στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε τον σπουδαστή να αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχεδιαστική ταυτότητα μέσω εικαστικών και δημιουργικών μαθημάτων και ολοκληρώνοντας τις σπουδές του να έχει ολοκληρώσει την πρώτη του προσωπική συλλογή. ​

Ευελιξία προγράμματος: Ο σπουδαστής έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει το πρόγραμμα σπουδών ανάλογα τις ανάγκες του και τον χρόνο που μπορεί να διαθέσει στη σχολή, επιλέγοντας μαθήματα ανάμεσα στα βασικά μαθήματα ειδικότητας αλλά και στα προτεινόμενα μαθήματα επιλογής. Όσον αφορά στα μαθήματα ειδικότητας, το μάθημα κατασκευής προϋποθέτει παράλληλη παρακολούθηση ή ολοκλήρωση του μαθήματος τεχνικού σχεδίου. Το μάθημα του Τεχνικού Σχεδίου μπορεί να το παρακολουθήσει κάποιος αυτόνομα. 

Εκπαιδευτικές Εκδρομές/Καλεσμένοι Εισηγητές: Κατά τη διάρκεια προγράμματος σπουδών πραγματοποιούνται εισηγήσεις & επιδείξεις από καλεσμένους ομιλητές, οργανωμένες εκπαιδευτικές εκδρομές & επισκέψεις συναφείς με το αντικείμενο κατά τις οποίες ο σπουδαστής αποκτά επαφή με key players της αγοράς και γνώσεις επάνω στη μόδα, τα υλικά, και την παραγωγική διαδικασία.

Βεβαίωση Σπουδών: Για κάθε μάθημα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης ή συνολική βεβαίωση παρακολούθησης με αναλυτική λίστα των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών που έχουν ολοκληρωθεί.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

190152960_513820862981486_6395340244295571705_n (1)_edited.jpg
IMG_20210216_192958_edited.jpg
shutterstock_1490051633.jpg
NZ_SHOPPER BAG_ΟΡΘΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ_edited.jpg

Τεχνικό Σχέδιο Τσάντας & Αξεσουάρ

Περιεχόμενο

Στο μάθημα αυτό ο σπουδαστής θα αποκτήσει όλα τα απαραίτητα εφόδια για τον τεχνικό σχεδιασμό τσάντας και αξεσουάρ. Καταρχάς θα γνωρίσει όλους τους βασικούς τύπους τσάντας, υλικά τσαντοποιίας και τρόπους ανάρτησης καθώς και τους βασικούς σκελετούς πατρόν της τσάντας.  Επίσης τα βασικά εργαλεία και υλικά σχεδίασης.

Με ασκήσεις γρήγορου σκίτσου και αξονομετρικού σχεδίου θα μπορούμε να αποτυπώνουμε βασικές ιδέες στο χαρτί. Θα θυμηθούμε βασικούς γεωμετρικές έννοιες και κανόνες όπως κλίμακα, εμβαδομέτρηση σχημάτων και ογκομέτρηση στερεών και άλλα απαραίτητα στοιχεία στον τεχνικό σχεδιασμό.

Στη συνέχεια με τη βοήθεια του γραμμικού σχεδίου και των ορθών προβολών θα μάθουμε να αποτυπώνουμε κάθε τεχνική λεπτομέρεια σε αυξανόμενης δυσκολίας σχέδια τσάντας (shopper, clutch, draw string , backpack, duffel bag, messenger bag, briefcase, handbags κοκ) και αξεσουάρ (θήκες, πορτοφόλια κοκ). Στο μάθημα θα διδαχθεί σε βάθος ο σχεδιασμός πατρόν σε όλους τους τύπους τσάντας και θα αναλυθεί με ακρίβεια ο τρόπος υπολογισμού ποσοτήτων και κόστους Α υλών. Τέλος μαθαίνει να προετοιμάζει τον πλήρη τεχνικό φάκελο της τσάντας με τα τεχνικά σχέδια και υπομνήματα υλικών, οδηγίες κατασκευής και τεχνικές λεπτομέρειες.

Διάρκεια & Συχνότητα Μαθημάτων 

Διετές πρόγραμμα: 

Διάρκεια:        2 ακαδημαϊκά έτη Οκτώβριος – Ιούνιος

Συχνότητα:    1 τρίωρη συνάντηση ανά εβδομάδα

Ωράριο μαθημάτωνΥπάρχουν διαθέσιμα πρωινά και απογευματινά τμήματα

Παροχές σχολής: Η σχολή παρέχει βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται στο μάθημα. Ο σπουδαστής καλείται να προμηθευτεί ένα βασικό σετ υλικών και εργαλείων σχεδίασης για το οποίο δίνεται λίστα στο πρώτο μάθημα.

pexels-vlada-karpovich-4452636.jpg
pexels-anna-shvets-5894278.jpg
τσάντα Askardamykti.jpg
τσάντα.jpg

Εργαστήριο Κατασκευής Τσάντας & Αξεσουάρ

Περιεχόμενο

Το μάθημα εξειδικεύει το σπουδαστή στις τεχνικές κατασκευής τσάντας με χρήση μηχανημάτων τσαντοποιίας. Το μάθημα είναι προσανατολισμένο στη χρήση δέρματος, ωστόσο γίνεται πειραματισμός και με διάφορες άλλες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην τσαντοποιία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών γίνεται μία κατασκευαστική διαδρομή σε διάφορους τύπους τσάντας καλύπτοντας όλες τις απαιτούμενες επιμέρους τεχνικές κατασκευών.

Αναλυτικά στο μάθημα ο σπουδαστής αρχικά γνωρίζει τα υλικά και τα εργαλεία, τις επί μέρους τεχνικές κατασκευής (κοπή, γυρίσματα, βαφή, ρεφιλάρισμα, κολλήσεις και άλλα) και εξοικειώνεται με τη χρήση των μηχανών τσαντοποιίας όπως διάφοροι τύποι γαζωτικών μηχανών (οικιακές, επαγγελματικές γαζωτικές υφάσματος, κοπτοράπτες, επαγγελματικές μηχανές δέρματος), ρεφιλαριστικές μηχανές, πρέσα κοπής, σχιστική μηχανή κ.α

Στην πορεία περνάει στην κατασκευή αυξανόμενης δυσκολίας τσαντών και αξεσουάρ με στόχο να καλύψει όλους τους βασικούς τύπους κατασκευών, να πειραματιστεί με διαφορετικούς τρόπους τοποθέτησης φόδρας και διαφορετικών αναρτήσεων και να γνωρίζει πώς να εφαρμόσει τεχνικές κατασκευαστικές λεπτομέρειες σε μία τσάντα (χωρίσματα, τσέπες, ιδιαίτερες κατασκευές, διακοσμητικά στοιχεία, μεταλλικά εξαρτήματα, φερμουάρ, καπιτονάρισμα και άλλα). Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων ο σπουδαστής θα μάθει να σχεδιάζει αναλυτικό πλάνο εργασιών και να οργανώνει το χώρο και τα υλικά του ώστε να εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή παραγωγικότητα.

Διάρκεια & Συχνότητα Μαθημάτων 

Διετές πρόγραμμα: 

Διάρκεια:        2 ακαδημαϊκά έτη Οκτώβριος – Ιούνιος

Συχνότητα:    1 τρίωρη συνάντηση ανά εβδομάδα

Ωράριο μαθημάτωνΥπάρχουν διαθέσιμα πρωινά και απογευματινά τμήματα

Παροχές σχολής: Η σχολή παρέχει βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται στο μάθημα όπως υλικά επι μέρους ασκήσεων, κόλλες, βασικές ποιότητες δερμάτων και υλικών τσαντοποιίας για την εκμάθηση των βασικών τεχνικών. Στη συνέχεια για την κατασκευή των ολοκληρωμένων μοντέλων ο σπουδαστής θα πρέπει να προτείνει και να προμηθεύεται υλικά της επιλογής του που θα χρησιμοποιούνται στην κατασκευή κατόπιν συνεννόησης με τον καθηγητή. 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

shutterstock_5.jpg

Σχέδιο Μόδας 

Το μάθημα ανήκει στα μαθήματα ειδικότητας του τμήματος Πατρόν, Ραπτικής και προτείνεται ως μάθημα επιλογής στους σχεδιαστές τσάντας και αξεσουάρ για να τους βοηθήσει να αποκτήσουν τις απαραίτητες ικανότητες για να μπορούν να αποτυπώσουν με λεπτομέρεια τις ιδέες του στο χαρτί αλλά και να δημιουργήσουν τη δική τους ταυτότητα στο χώρο της μόδας...

Διάρκεια: 1 ακαδημαϊκό έτος

Συχνότητα: 1 τρίωρο/ εβδομάδα

yellow purse

Στοιχεία Styling

Στο μάθημα αυτό ο σπουδαστής θα γνωρίσει βασικούς κανόνες Styling και σύνθεσης εικόνας με απώτερο σκοπό τη σύνθεση πρωτότυπων ιδεών, τη δημιουργία portfolio καθώς και την οργάνωση και παρουσίαση της πρώτης του συλλογής. 

Διάρκεια: 1 ακαδημαϊκό έτος

Συχνοτητα: 1 τρίωρο/εβδομάδα

shutterstock_674873224.jpg

Σεμινάριο Μεταξοτυπίας

Μία τεχνική που συνδυάζεται άρτια με το σχεδιασμό & κατασκευή τσάντας και αξεσουάρ, που επιτρέπει στο σχεδιαστή τη εκτύπωση διαφόρων θεμάτων  στις δημιουργίες του

Διάρκεια: 30 ώρες

Συχνότητα: 1 τρίωρο/εβδομάδα

Still Life Painting

Ελευθερο Σχέδιο & Χρωμα

Σκοπός του μαθήματος είναι  ο σπουδαστής να εξασκηθεί στο ελευθερο σχέδιο και το χρώμα, να κατανοήσει τις βασικές αρχές αναλογίας και προοπτικής καθώς και τη λειτουργία του φωτός και της σκιάς στη σύνθεση μορφών και να αποκτήσει το προσωπικό του ύφος και τον δικό του σχεδιαστικό γραφικό χαρακτήρα...

Διάρκεια: 1 ακαδημαϊκό έτος

Συχνότητα: 1 τρίωρο / εβδομάδα

Logo Design

Στοιχεία Marketing & Branding

Το μάθημα Στοιχεία Marketing & Branding έχει σκοπό να βοηθήσει το σπουδαστή να αντιληφθεί τους κανόνες της αγοράς, τις πολιτικές τιμολόγησης και τους τρόπους προβολής και προώθησης προϊόντων ώστε να είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα επιτυχημένο brand με απήχηση στο κοινό και να κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. 

Διάρκεια: 1 ακαδημαϊκό έτος

Συχνότητα: 1 δίωρο/εβδομάδα

images.jpg

Σεμινάρια Σχεδίου Υφάσματος

Ένα από τα πιο σπουδαία δημιουργικά εργαλεία στα χέρια ενός σχεδιαστή είναι η αυτονομία να δίνει τη δική του σχεδιαστική ταυτότητα απευθείας στο υλικό που χρησιμοποιεί για την κατασκευή ενός ενδύματος ή αξεσουάρ. Έτσι το πιο απλό τεχνικά και σχεδιαστικά αντικείμενο μετατρέπεται σε έργο τέχνης με ένα υλικό που φέρει τη μοναδικότητα του δημιουργού του.

Διάρκεια: 48 ώρες

Συχνότητα: 1 τρίωρο/εβδομάδα

juliet-furst-LhkovoqKi70-unsplash.jpg

Ιστορία Τέχνης

Στις διαλέξεις της Ιστορίας της τέχνης πραγματοποιείται μια αναδρομή στις σημαντικότερες περιόδους τέχνης, από την προϊστορική εποχή έως και τον Μεσοπόλεμο,  στους φημισμένους αλλά και λιγότερο γνωστούς καλλιτέχνες.

Διάρκεια: 1 ακαδημαϊκό έτος

Συχνότητα: 1 δίωρο / εβδομάδα

shutterstock_1417894262.jpg

Σεμινάρια Υφαντικής & Μακραμέ

Τα σεμινάρια υφαντικής και μακραμέ μπορεί να αποτελέσουν ένα επιπλέον εργαλείο στα χέρια του σχεδιαστή τσάντας και αξεσουάρ που θα τον βοηθήσει να προσθέσει μοναδικές πινελιές από χειροποίητα υφαντά στοιχεία στις δημιουργίες του όπως τρέσες, διακοσμητικά, ιμάντες ανάρτησης ή ακόμα και να μπορεί να δημιουργήσει με αυτές τις τεχνικές το κυρίαρχο υλικό κατασκευής των σχεδίων του. 

Διάρκεια: αναλόγως το σεμινάριο

Συχνότητα: 1 τρίωρο/εβδομάδα

Πολιτική Εκπτώσεων

Για περισσότερα του ενός μαθήματα ειδικότητας:

- 10% συνολική έκπτωση για 2 μαθήματα ειδικότητας

- 20% συνολικη έκπτωση για 3 μαθήματα ειδικότητας

- 30% συνολικη έκπτωση για 3 μαθήματα ειδικότητας

Για συνδυασμό μαθημάτων ειδικότητας με μαθήματα επιλογής

- 15% έκπτωση σε κάθε επιπλέον μάθημα επιλογής που προστίθεται στο πρόγραμμα σπουδών

 

* οι εκπτώσεις ισχύουν για παράλληλη παρακουλούθηση περισσότερων του ενός μαθήματα

Εκτπώσεις για φοιτητές και ανέργους

- 10% έκπτωση με επίδειξη ενεργής κάρτας ανεργίας ή φοιτητικού πάσο

* οι εκπτώσεις φοιτητών και ανέργων εφαρμόζονται σε κάθε πληρωμή με επίδειξη του αντίστοιχου εγγράφου

** οι εκπτώσεις φοιτητών και ανέργων δεν λειτουργούν προσθετικά με άλλες εκπτώσεις. Εάν ισχύουν περισσότερες από μία εκπτώσεις, πάντοτε ισχύει η μεγαλύτερη έκπτωση.